• Ana Sayfa
  • Yardım
  • Ara
  • Giriş Yap
DUYURU
Resim Resim Resim Resim Resim Resim Resim Resim Resim Resim
banner banner
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Gönderen Konu: BAKIŞ AÇISI  (Okunma Sayısı 918 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İnan Arslan
YÖNETİCİ
Çevrimdışı Çevrimdışı

07.09.1979

« : Kasım 20, 2008, 10:46:03 ÖS »

KULLANILAN YAZILIMLAR: 3ds max+v-ray

RENDER SÜRESİ: 3,5 dk.

« Son Düzenleme: Kasım 20, 2008, 10:55:45 ÖS Gönderen: İnan Arslan » Logged

müşmüş
3Dİ YÖNETİMİ
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : Kasım 20, 2008, 10:55:17 ÖS »

her zamanki gibi çok güzel olmuş hocam değişik bir çalışma ellerinize sağlık

İnan Arslan
YÖNETİCİ
Çevrimdışı Çevrimdışı

07.09.1979

« Yanıtla #2 : Kasım 20, 2008, 10:57:01 ÖS »

her zamanki gibi çok güzel olmuş hocam değişik bir çalışma ellerinize sağlık

Teşekkür ederim. Bu akşam canım sıkıldı öyle stres atmak için bir çalışm ayapayım dedim

respire91
General
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : Kasım 20, 2008, 11:01:39 ÖS »

hocam bu ne hız böyle hergün başka bir çalışma çok güzel ve sanatsal olmuş elinize sağlık

R3spire...

İnan Arslan
YÖNETİCİ
Çevrimdışı Çevrimdışı

07.09.1979

« Yanıtla #4 : Kasım 20, 2008, 11:03:19 ÖS »

hocam bu ne hız böyle hergün başka bir çalışma çok güzel ve sanatsal olmuş elinize sağlık

Sağol kardeşim.Bu ara biraz vaktim var da...

calcifer
General
Çevrimdışı Çevrimdışı

......

« Yanıtla #5 : Kasım 20, 2008, 11:14:40 ÖS »

hocam çok guzel olmuş. bi oneri getirmek istiyorum. bunada optimus prime daki blur du sanırım o efektten koysanız. kaçarken yorulmuşta gozler kayıyo etkisi. esaretın bedeli olayı yani!!  4545245

Bir ülkede küçük insanların gölgesi büyümeye başlamışsa o ülkede güneş batıyor demektir ...

İnan Arslan
YÖNETİCİ
Çevrimdışı Çevrimdışı

07.09.1979

« Yanıtla #6 : Kasım 20, 2008, 11:19:25 ÖS »

hocam çok guzel olmuş. bi oneri getirmek istiyorum. bunada optimus prime daki blur du sanırım o efektten koysanız. kaçarken yorulmuşta gozler kayıyo etkisi. esaretın bedeli olayı yani!!  4545245

VAY! FPS (First Person Shooter) efekti diyosun! Süper fikir ya! Hiç aklıma gelmemişti bu.Bir deneyeyim olmazsa 

calcifer
General
Çevrimdışı Çevrimdışı

......

« Yanıtla #7 : Kasım 20, 2008, 11:21:27 ÖS »

hocam hemen leb demeden leblebiyi modelleyip renderini bile aldınız. tam olarak dediğim buydu ama anlatamadım diye düşünüodum. 

Bir ülkede küçük insanların gölgesi büyümeye başlamışsa o ülkede güneş batıyor demektir ...

müşmüş
3Dİ YÖNETİMİ
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : Kasım 20, 2008, 11:22:39 ÖS »

ben merak ettim şimdi çalışmanın yeni halini bekliyorum.

egkhan
Esir
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Hayaller sadece bir kişinin inandığı gerçeklerdir.

« Yanıtla #9 : Kasım 20, 2008, 11:30:17 ÖS »

Ya İnan Hocam hayır ya :)
Sayfayı açtım resme baktım aşağı indim sahneyi arıyorum, İnan Hoca ne çalışma yapmış diye.
Hocam galiba hayatımda ikinci defa bir çizimi fotoğraf zannettim :) :) :) Borunun içerisi özellikle mükemmel olmuş.
Ellerinize sağlık.
Bu noktada hemen bir soru sorabilir miyim ?
Borunun içerisindeki pürüzlü yüzeyi ve karşı duvarın gri kesimlerindeki çukurlu tümsekli dokuyu displacement map ile mi yaptınız ???
Ben de tam bununla ilgili foruma soru soracaktım :)

İnan Arslan
YÖNETİCİ
Çevrimdışı Çevrimdışı

07.09.1979

« Yanıtla #10 : Kasım 20, 2008, 11:35:34 ÖS »

Bu noktada hemen bir soru sorabilir miyim ?
Borunun içerisindeki pürüzlü yüzeyi ve karşı duvarın gri kesimlerindeki çukurlu tümsekli dokuyu displacement map ile mi yaptınız ???
Ben de tam bununla ilgili foruma soru soracaktım :)

Hayır kardeşim DISPLACEMENT değil.

O binaya  önce diffuse kanalından normal kirli duvar kaplamasını atadım. Sonra MAPS menüsünden BUMP kanalının yanındaki NONE kutucuğuna tıklayıp aynı resmi bump map olarak atadım.Ve son olarak bump değerini 360 gibi bir değere getirdim.

Sen istediğin sonucu alana kadar bu değeri arttırıp azaltabilirsin. 

egkhan
Esir
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : Kasım 20, 2008, 11:45:36 ÖS »

Şimşek hızında cevabınız için teşekkür ederim hocam.
Sizi biraz daha yorıcam ama :( İkinci bir sorum daha var;
Anladım, Bump Map (ben hiç 30 dan yukarısını denememiştim :) :) bunu da deneyeceğim hemen)
Bump ile Displace in farkını biraz biliyorum biraz bilmiyorum :) Ama kullanılan resimdeki siyah kısımlar çukur beyaz kısımlar ise tümsek olacak şekilde nesne değişiyor değil mi hocam? Genelde pürüz istediğim şeylerde veya kabartma yapmak istediğimde BUMP kullanıyorum.
Ama tüm beyaz kısımlar aynı miktarda yükseliyor bu yöntemle. Acaba dereceli olarak bir yükselti-çukur oluşturmak (modelleme yapmadan) mümkün müdür ? Örneğin renk tonlarına göre??

İnan Arslan
YÖNETİCİ
Çevrimdışı Çevrimdışı

07.09.1979

« Yanıtla #12 : Kasım 20, 2008, 11:51:07 ÖS »

Şimşek hızında cevabınız için teşekkür ederim hocam.
Sizi biraz daha yorıcam ama :( İkinci bir sorum daha var;
Anladım, Bump Map (ben hiç 30 dan yukarısını denememiştim :) :) bunu da deneyeceğim hemen)
Bump ile Displace in farkını biraz biliyorum biraz bilmiyorum :) Ama kullanılan resimdeki siyah kısımlar çukur beyaz kısımlar ise tümsek olacak şekilde nesne değişiyor değil mi hocam? Genelde pürüz istediğim şeylerde veya kabartma yapmak istediğimde BUMP kullanıyorum.
Ama tüm beyaz kısımlar aynı miktarda yükseliyor bu yöntemle. Acaba dereceli olarak bir yükselti-çukur oluşturmak (modelleme yapmadan) mümkün müdür ? Örneğin renk tonlarına göre??

Malesef renk tonlarıa göre yapamazsın.3ds max renk körüdür.Sadece SİYAH VE BEYAZI ayırteder ve tanır.

DISPLACE uyguladığın zaman istediğin kısımlar gereçkten 3 boyutlu olarak kabarır.

BUMP uyguladığnda ise istediğin kısımlar KABARIYORMUŞ GİBİ GÖRÜNÜR ama aslında kabarmaz.

Eğer objen yakından görülecekse bazen her ikisini de kullanman gerekebilir.Ben bir çok eskitme çalışmamda hem bump hem de displace kullanıyorum aynı obje üzerinde.

egkhan
Esir
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : Kasım 20, 2008, 11:57:35 ÖS »

Çok güzel anlattınız. Anladım İnan Hocam ;) Sizi çevrimiçi yakalamışken kıymetli bilgilerinizden istifade edeyim dedim :)
Son olarak, bence çalışmanızda bir eksik var. Bir tek eksik. Köşesine bir yere "Bu bir çizimdir" yazmanız gerekli bence :) Tekrar elinize sağlık diyorum.

Contra
Esir
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #14 : Kasım 20, 2008, 11:59:26 ÖS »

Özellikle tuğla kısmı ayrıntılı ve çok güzel olmuş. Sahnedeki atmosfer de çok güzel. Elinize sağlık.

Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: