3Dİ- Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?
PANTURAL- Tural seferoğlu, 1985 yılında Bakü’de doğdum. Hukuk Fakültesi’ni bitirdim.1. sınıftan 11. sınıfa kadar okulun ressamıydım.

3Dİ- Ne kadar zamandır 3d ile uğraşıyorsunuz?
PANTURAL- Tahminen 3 yıla yakın bir zamandır 3d ile uğraşıyorum.
3Dİ- 3d öğrenme sürecinde ne gibi zorluklarla karşılaştınız?
PANTURAL- 3d öğrenirken hiç bir zorlukla karşılaşmadım.3d’ye karşı büyük ilgi duyduğumdan şimdiye kadar bildiklerimin hepsini kendim öğrendim. Kitap ve internetten faydalanmadım. Yalnız 3ds max içindeki help files ile öğrendim. Şu anda da öğrenmeye devam ediyorum ve devam edeceğim de.

3Dİ- Bugüne kadar profesyonel olarak herhangi bir yapımda çalıştınız mı?
PANTURAL- Bugüne kadar senaryosu, montajı, 3d-si bana ait olan ve büyük kitleye ulaşan büyük bir film çektim.Reklâm işlerim azdır.Genelde kendi işlerimi kendim yapıyorum.Şehirde çalışmaktan hoşlanmıyorum. Reklam işi geldiğinde eğer reklamın konusunu beğenirsem kabul ediyorum.(yok eğer konuyu beğenmezsem 1 milyon dolar da verseler yine de reklam filmini yapmam.) Böyle düşündüğüm için arkadaşlarım beni akılsız diye adlandırıyorlar.
3Dİ- O muhteşem renderlarınızı alırken hangi programları kullanıyorsunuz?
PANTURAL- Kullandigim programlar: 3ds max 2008 - vray, Mudbox, PFtrack, PS, AE, Sound Forge, Vegas...
3Dİ- Bir çalışma ortaya çıkarırken ne gibi aşamalardan geçiyorsunuz? Kısaca anlatır mısınız?
PANTURAL- Bir sahneyi oluşturken ‘’default’’ayarları kullanırım. Sahneleri oluştururken abartılı teknikler ve efektler kullanmıyorum.Mümkün olduğu kadar sade ve çözüme yönelik yöntemler kullanıyorum.
Mesela bir otomobil sahnesi için kısaca yapım aşamalarım:
-Arabayı modelleme
-Çevre modellemesini
-VrayLight – DOME kullanırım
- HDRI – Environment
-Catmull Room
- DOF, Motion blur
-RENDER
bu kadar :)
3Dİ- 3d işine yeni başlayanlara önerileriniz nelerdir?
PANTURAL- -Başlarken Maya programıyla başlayın (çünkü 3d max’dan sonra maya’ya geçmek çok zordur)
-Eğer doğrudan istediğinize ulaşmak istiyorsanız yaptığınız işe aşık olmalısınız.
-Allah’ın bize bahşettiği güzel nimetlerden (dostlarla gezmekten, tatil yapmaktan,televizyon izlemekten,bayramlaşmaktan, doğum günü kutlamaktan ,geceleri uyumaktan ,kızlarla eğlenmekten, yemek yemekten su içmekten uzak olmalısınız

) Bu bir şaka…..ama ben öyleyim
-Eğer hele 3d ye başlamamışsanız o zaman hiç başlamayın ve gidin kendinize başka bir iş seçin. 3d insana bir iyilik on kötülük eder.
Hepinize iyi günler çok sağolun.